Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu - La iye Ker

Hot





April 09, 2017

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu,ok!: Flight MAS MH2718 KUL - SBW..Cerita sebelum berlepas dari KLIA. Hati rasa tak senang, tapi tak diendahkan. Dibiarkan jugak. Waktu naik flight, tak ada selera makan. Makan sikit jer, walaupun lapar.

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Paling tak senang, waktu nak mendarat, ada baby crying, non-stop. Waktu percubaan landing pertama, hati rasa tak senang, sebab ada baby tak stop menangis dan hujan pulak lebat. Percubaan landing pertama gagal.

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Percubaan kedua pulak dilakukan selepas lebih kurang 20 minit berlegar2 di ruang angkasa Sibu. Baby masih lagi tak berhenti menangis. Masa nampak jer kapal terbang dah masuk landasan, hati terus berdebar-debar. Tak tau sebab apa.

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Masa dah touch down, nampak dari cermin, kapal terbang dah kat tengah-tengah landasan, tapi makin bergerak ke tepi dan semakin ketepi.

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Then nampak kapal terbang masuk ke padang sebelah landasan, bunyi kuat kat bahagian tayar, terus saya tunduk (posisi selamat) sambil mengucap. Allahu. Rasa macam dekat sangat dengan kematian.

Penumpang Cerita Detik Pesawat MAS Mendarat Cemas Di Sibu

Lepas kapal terbang berhenti, lega seketika, tapi terlintas di fikiran, macam mana kalau kebakaran?. (nauzubillah min zalik). Terus usaha nak cepat2 evacuate. Mak dan bapak kat depan, saya hanya fokus kepada org tua, semoga tidak terjadi apa2 pada mereka.

Alhamdulillah mereka selamat. Kami semua 61 penumpang dan 6 krew selamat evacuate.

via
Fb Mohd Nikman Bin Hashim

----------------------------
Peminat Ray-Ban dan G-Shock? Dapatkan Kacamata Ray-Ban Original dan Casio G-Shock Original!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan