Cari Blog Ini




AWAS!! Ini Ciri-ciri Produk Kosmetik Yang Ada Mercury. Paklong Tak Mahu Sebut Jenama Mana tapi Cuba buat Ujian Ringkas Ini.



Assalamualaikum dan selamat sejahtera~

Entri kali ni tentang kecantikan,sapa yang xnak cantik kan.
Maybe ramai lagi d luar sana yg masih belum tau tentang kosmetik bermercury ni kan.Marila kita sama2 saling share untuk kebaikan.Xrugi pun.

Sebelum tu kita check dis out.Bahaya2 daripada penggunaan kosmetik yang ada mercuri:

-Kanser (Kanser kulit,kanser payudara,kanser payudara)
-Meningkatkan potensi untuk dapat penyakit hilang ingatan(nama sendiri pun xingat kang)
-Kegagalan buah pinggang untuk berfungsi(mercuri menyerap masuk ke dlm kulit then masuk ke dalam darah bawak ke buah pinggang ,berkumpul kat situ..habis rosak buah pinggang ).Lagi satu bau air kencing kuat cam bau logam adalah salah satu tanda wujudnya mercury dlm badan kite.
-Parkinson(penyakit saraf).Nampak x betapa bahaya nya mercury ni,fungsi2 penting dalam badan habis rosak.

Move on kepada ciri2 kosmetik yang ada penggunaan mercury ni plak.

1)Melekit-lekit.Sapu kat muka pun bkn main susah nak ratakan.

2)Tidak Homogen.Kalau kita biarkan krim tu,akan nampak lapisan minyak terpisah dari lapisan yg padat.

3)Kulit putih segera.Tagline kulit cerah dalam penggunaan seminggu,nampak beno nipunya.Pakai banyak merkuri memangla laju je kulit putih.Putih nye plak lain mcm,bukan putih natural.Biar lambat putih asalkan selamat.

4)Xda langsung jerawat nak tumbuh.Jangan cepat happy bila ni terjadi.Sebenarnya kulit epidermis(lapisan kulit yg paling ats sekali) dah rosak.Kulit dah ROSAK tu dah hilang protein dan melanin yg sgt la penting untuk melindungi kulit dari sinar uv.Dan kenapa jerawat dah xnak tumbuh adalah sebab kuman/bakteria pun xsudi nak duduk tempat yg dah rosak.Nyamuk pn buat derk je.

5)Bau logam.Merkuri ialah logam berat yg berbentuk cecair.So bau logam bau dia kuat menyengat,kalau wangi pun maybe dia dah dicampur dgn parfum(pewangi).

6)Warna kebiasaanya berwarna putih-kuning.Krim siang kuning,krim malam putih.Tapi xsemua lah produk nak ckp ada merkuri,tapi wajib diragui.So google sebelum nak try2 guna produk kosmetik.

7)Berkilau blink2.Tekstur kosmetik yg ada mercury ni berkilau2,kilat2 sikit.Cuba tengok kat kulit lepas pakai tu ada x kilat2.Ingat! mercury adalah logam sbbtu dia berkilat.

8)Bila stop pakai,bintik2 tumbuh kat muka,gatal2.Lama2 kulit jadi kehitaman dan kusam lebih teruk daripada sebelumnya.

9)Kulit sensitif dengan matahari.Kena matahari kejap je pun dah merah dan rasa terbakar.




mercury



Ujian Ringkas.( dari blog dr.zubaidi )


-Sapukan cincin emas(pastikan yg tulen yo) dengan krim yang kita nak test tu.Gosok2 ler cincin dengan krim tu.
-Kalau produk tu bermercury,krim tu akan bertukar warna kelabu.Semakin gelap kaler yg terhasil,semakin banyak mercury yg digunakan dlm produk tu.

okey.Take care.Weeee wooo weee.



diambil dr blog anak gadis yg amat comel ni , memang boleh buat menantu !!

http://ift.tt/2qdyG7a


Tiada ulasan:

Catat Ulasan